Kristiansand Kommune starter vaksinering i uke 29. Nøyaktig dato er ikke klart. Det avhenger av når kommunen får levert vaksinene fra Folkehelseinstituttet.

Alderen din beregnes ut fra året du er født. I denne sammenhengen er det altså ikke vesentlig når i løpet av året du har fødselsdag. Det vil si at dersom du er født en gang i løpet av 1947 eller før dette, så er du i kategorien 75+.

Slik får du vaksinen:
Sykehjemsbeboere blir vaksinert der de bor.

Sårbare personer og eldre med hjemmesykepleie kan få vaksinen hjemme dersom det er særskilte behov, men for de fleste i denne gruppen vil vaksineringen skje på vaksinasjonssenteret i Kvadraturen, i Gyldenløvesgate 2b mellom Markens gate og Vestre Strandgate.

Det er ikke lenger et vaksinasjonssenter i Sørlandsparken.

Gå på drop-in i åpningstiden, bestill time eller be om å få vaksinen hjemme ved å ringe vaksinetelefonen (38 07 50 00 – tastevalg 6 mellom klokka 10.00 og 14.00) eller ved å logge inn på helsenorge.no

Om timebestilling på helsenorge.no:
Når du har logget inn står det at vaksinasjonen skjer på Sørlandssenteret. Det er feil. Fra 22. juni 2022 er vaksinasjonssenteret flyttet til Gyldenløves gate 2b.

Vaksinasjonssenteret er åpent tirsdager, onsdager og fredager mellom klokka 10.00 og 12.00 og mellom klokka 12.30 og 16.00.

Dette må du huske:
Ta med legitimasjon med bilde og fødselsnummer. Utgått pass er gyldig.

Sett av tid til å vente litt hvis du skal på drop-in, og til å vente 20 minutter etter stikket.

Før du får oppfriskningsdose 2 må det ha gått fire måneder siden forrige vaksinedose.

Det må være minst tre uker siden du ble frisk fra korona.

Er du yngre enn 75?
Vaksinering av første og andre dose, og oppfriskningsdose 1 for alle innbyggere pågår for fullt. Alle under 75 kan bestille time på helsenorge.no når de ønsker, og de kan komme på drop-in når de vil.

Men du får altså ikke uten videre oppfriskningsdose 2. Den er foreløpig reservert 75+.